TBMM Başkanı Kurtulmuş Nagoya’da Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, resmi temaslarını sürdürdüğü Japonya’da, Nagoya şehrindeki Gifu Fatih Camii ve Tsushima Ayasofya Camii derneklerini ziyaret ederek Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi. Vatandaşların talep ve önerilerini dinleyen Kurtulmuş, kendisine sevgi gösterisinde bulunan çocuklarla yakından ilgilendi, ellerindeki farklı spor kulüplerine ait formalara da imza atarak, çeşitli hediyeler verdi. Kurtulmuş, Tsushima Ayasofya Camii’ni ziyarette yaptığı konuşmada, Japonya Temsilciler Meclisi Başkanı Fukushiro Nukaga’nın davetli olarak Japonya’ya geldiklerini, verimli görüşmeler ve ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirtti.

Japonya’nın Nagoya şehrinde de çeşitli ziyaretler ve programlara katıldıklarını dile getiren Kurtulmuş, Türkiye’den binlerce kilometre uzaklıktaki Türk vatandaşlarıyla bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu söyledi.
Tsushima Ayasofya Camii’nin inşasında emeği geçenleri de tebrik eden Kurtulmuş, Türk vatandaşlarının buradaki birlik ve beraberliklerinin sürmesi temennisini dile getirdi.

“Birlik beraberliği olmayan bir topluluğun uzun süre kalıcı işler yapması mümkün değildir”

Dünyanın dört bir tarafına yayılmış olan Türk toplumunun en önemli vasfının, birlik içerisinde hareket etmesi olduğunu söyleyen Kurtulmuş, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Mutlaka birlik beraberlik içerisinde ortak hedeflere doğru yönelmemiz lazım. Farklılıklarımız olacak; bu farklılıklarımızı bir zenginlik olarak kabul edeceğiz. Ama bu farklılıkları bir ayrılık vesilesi haline dönüştürmeyeceğiz. Ortak paydamızda buluşarak aynı milletin evlatları, aynı medeniyetin çocukları olduğumuz bilinciyle müştereken yolumuza devam edeceğiz. Birlik beraberliği olmayan bir topluluğun uzun süre kalıcı işler yapması mümkün değildir. Birlik beraberliği destekleyen en önemli unsur ise kimliktir. Kimliğimizi ortaya koymak, kendi kültürel değerlerimizi ortaya koymak, milli hassasiyetlerimizi, hususiyetlerimizi, göreneklerimizi bizden sonraki nesillere de çok sağlam bir şekilde aksettirmek için mücadele etmemiz lazım. Ayrıca sadece gördüklerimizle yetinmek de bizim için yeterli olmaz. Sahip olduğumuz medeniyet birikimimizi daha ileriye götürebilmek için evrensel değerlerle kendi medeniyet perspektifimizi bütünleştirmemiz lazım.”Birliğine ve kimliğine sahip olan toplulukların güçlü bir gelecek kurmasının mukadder olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, “Geleceğimiz, çocuklarımızdır. Öncelikli amacınız, çocuklarınızın, torunlarınızın, gelecek nesillerin iyi yetişmesi, iyi birtakım imkânlara sahip olması; vatanına, milletine ve insanına faydalı bireyler haline gelmesi için mücadele edebilmek olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin, milleti ve devletiyle, ancak el ele vererek ortak hedeflere yürüyebileceğinin farkında olduklarını, devletin bütün kurumlarının, devlet adına burada görev yapanların hem kapılarının hem de gönüllerinin vatandaşlara açık olduğunu söyleyen Kurtulmuş, “El ele, gönül gönüle vererek sizin bir eksiğiniz, bir ihtiyacınız varsa mutlaka beraber halledeceksiniz. Ben ve milletvekili arkadaşlarım inanın ki sırf sizi görmek, sizinle beraber, sizin dertlerinizi dinlemek, sizin tavsiyelerinizi, sizin fikirlerinizi duymak için buraya kadar geldik. Biz artık Türkiye olarak dünyada güçlü ülkelerden birisinin vatandaşlarıyız. Sözü kıymetli, sözünün tesiri etkili olan bir ülkenin çocuklarıyız. Daha ileriye gideceğiz” açıklamasını yaptı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, birlik beraberlik içerisinde ortak hedeflere doğru yönelmek gerektiğini belirterek, “Farklılıklarımız olacak; bu farklılıklarımızı bir zenginlik olarak kabul edeceğiz. Ama bu farklılıkları bir ayrılık vesilesi haline dönüştürmeyeceğiz” dedi.

Related Posts

Hamaney haleflerini belirledi iddiası

ABD basınında yer alan iddialara göre, İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail’le devam eden çatışmaların ortasında, olası bir suikast ya da savaşta hayatını kaybetmesi durumuna karşı üç üst düzey din adamını halef adayı olarak belirledi.

Netanyahu’nun 40 yıllık İran takıntısı! Daha önce iki kez denedi ama… İsrail daha önce hangi ülkelere saldırdı?

İsrail’in İran’ın nükleer programını hedef alan saldırıları devam ediyor. İsrail’in saldırılarında İran’da bulunan nükleer ve askeri tesisler vurulurken, İran’ın komuta kademesinden önemli isimler, bilim insanları ve çok sayıda sivil hayatını kaybetti. Harekatın arkasındaki kişi olan İsrail Başbakanı Netanyahu’nun 40 yıldır İran’a karşı söylemleri öne çıkıyor. Netanyahu İran’daki rejim karşıtı açıklamalarını birçok kez yinelerken daha önce 2009 ve 2013’te de saldırı emri vermişti. İsrail gizli servisi MOSSAD’da Netanyahu döneminde İran’ın nükleer programına karşı sabotajlar düzenlemişti. İşte Netanyahu’nun 40 yıllı İran takıntısının tarihi….

Almanya Başbakanı Merz’e göç ve nükleer uyarısı

CumhurbaşkanıTayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede İsrail ile İran arasındaki çatışma, ikili ilişkiler ve bölgesel konular ele alındı.

İBB’ye yönelik yolsuzluk soruşturması: Mustafa Keleş ile Murat Keleş tutuklandı

İBB’nin görevinden uzaklaştırılan tutuklu Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İBB’ye yönelik yürütülen ‘yolsuzluk’ soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş’in oğlu Mustafa Keleş ile yeğeni Murat Keleş, tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmişti. Mustafa Keleş ve Murat Keleş’in ‘örgüt üyeliği’ gerekçesiyle tutuklandığı bildirildi.

Son dakika| İran’dan İsrail’e yeni saldırı dalgası!

Ayrıntılar geliyor…

İran-İsrail savaşı sekizinci gününde: Trump İran’ı Libya’ya çevirmekten mi korkuyor?

İsrail’in İran’a saldırmasıyla başlayan savaş 1’inci haftasını doldurarak bugün 8’inci gününe girdi. Bir hafta boyunca iki ülke karşılıklı birçok saldırı düzenledi. ABD’nin savaşa katılıp katılmayacağı tartışmaları gündemdeyken sekizinci gecede de …