Mühürsüz Etler Sağlığı Tehdit Ediyor

Adanalı Kebap Ustasından Mühürsüz Et Uyarısı

Adana’nın meşhur kebapçısı Yaşar Aydın, mühürsüz etlerin kaçak kesim olduğuna dikkat çekerek, “Mühürsüz etin ne olduğu belli değil. Bu nedenle mühürsüz et tüketmekten kaçınmalısınız.” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş yapan firmaların halk sağlığını tehdit ettiği konusunda uyarılarda bulunmaya devam ediyor. Adana’da, birçok işletmede kebap harcında taşlık veya tek tırnaklı hayvan eti tespit edilirken, bu durum düzgün iş yapan kebapçıları da olumsuz etkiliyor. Kent genelinde bazı kasap ve restoranlarda satılan veya tüketilen mühürsüz etler sağlık riski oluşturuyor. Uzmanlar, mühürsüz etlerin kaynağının belirsiz olması nedeniyle dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor.

“Sağlık Her Şeyden Önemli”

Adana’nın kebap ustası Yaşar Aydın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Gerçek Adana kebabı erkek kuzu etiyle yapılır. Ben daima mühürlü et kullanırım. Etlerim mezbahada kesilir, kaçak kesim olmaz. Kesinlikle dana eti dişi erkek veya kuyruk yağı kullanmam. Sağlık her şeyden önemlidir. Yaptığınız işi gönül rahatlığıyla yapmalısınız.” ifadelerini kullandı.

“İmkansızlık Olmamalıdır”

Aydın, mühürsüz etlerin kaçak kesim olduğunu ve kesilen etlerin her zaman koyun eti olmadığını vurgulayarak, “Bir işi tam yapmak gerekir. İmkansızlık ya da sağlıksızlık olmamalıdır. Tavuk kesimi ayrı, et kesimi ayrı, bıçaklar ayrı olmalıdır. Aksi takdirde ürünler çapraz bulaşa neden olabilir. Mühürsüz etler kaçak kesimi temsil eder. Bu etin içeriği belirsizdir. Vatandaşlar mühürsüz et tüketmemelidir.” şeklinde konuştu.

“Hijyen Önemlidir”

Aydın, Adana’nın marka değerini artırmak için işletmelerin hijyenik koşullarda hizmet vermesi gerektiğine dikkat çekerek, “Hijyen kurallarına uyulduğu sürece Adana kebabının lezzeti tartışılmaz, markamız daha da yükselir. Hijyen önemlidir. Sağlık her şeyden önemlidir. Bu ciddi bir iştir.” dedi.

“Temizlik Benim İçin Öncelikli”

Antalya’dan kebap yemeye gelen Kamile Aslan, “Adana kebabını ilk kez denedim ve çok beğendim. Herhangi bir mekana gittiğimde öncelikle hijyen ve temizliğe dikkat ederim. Hijyen benim için çok önemlidir.” şeklinde konuştu.

Müşterilerden Gökhan Aslanise de, hijyen kurallarına uyulmasının halk sağlığı açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. – ADANA

Related Posts

Yönetmen Ali Özgentürk hayatını kaybetti

Yönetmen ve gazeteci Nebil Özgentürk sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak ağabeyi yönetmen Ali Özgentürk’ün hayatını kaybettiğini duyurdu.

Askeri eğitim uçağı düştü! Kazaların ardı arkası kesilmiyor….

Japonya Öz Savunma Kuvvetlerine (SDF) ait bir askeri eğitim uçağı kalkışından kısa bir süre sonra düştü. The Japan Times’ın haberine göre, Kabine Baş Sekreteri Hayaşi Yoşimasa, düşen SDF askeri eğitim uçağına ilişkin açıklama yaptı. Hayaşi, güneydeki …

Gaziantep’te binlerce tarihi eser ele geçirildi!

Gaziantep’in Nizip ilçesinde tarihi eser niteliğindeki 3 bin 127 sikke, 110 tarihi obje ele geçirildi, 2 şüpheli gözaltına alındı.

Soma faciasının 11. yılında adalet çağrısı yükseldi: “Katiller Sokakta, İşçiler Toprakta”

Bağımsız Maden İşçileri Sendikası, 13 Mayıs 2014’te Soma’da yaşanan ve 301 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasının 11. yılı dolayısıyla İzmir’de basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada sorumluların hâlâ cezalandırılmamasına tepki gösterilirken, “301’i unutma, unutturma, mücadelene sahip çık” çağrısı öne çıktı.

Yandaş yazar Fuat Uğur’dan dikkat çeken iddia: ‘FETÖ ve Adnan Oktar’ın ardından şimdi Süleymancılar sırada’

TV100 yazarı Fuat Uğur, son yazısında “FETÖ terör örgütü devlet tarafından yok edildi, Süleymancılar için de yolun sonu görünüyor” ifadelerini kullandı.

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’a hapis istemi!

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş hakkında Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği gerekçesiyle 8 yıl 2 aya kadar hapis talebiyle iddianame hazırlandı.