Kırgızistan ve Rusya’dan Ekonomi Görüşmesi

Kırgızistan Bakanlar Kurulu Başkanı Adılbek Kasımaliyev, Rusya Başbakanı Mihail Mişustin ile Kazakistan’ın Almatı şehrinde bir araya geldi.

Kırgızistan hükümetinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kasımaliyev’in Rusya Başbakanı Mişustin ile görüşmesinde, ekonomik işbirliği, ticareti geliştirme, enerji güvenliği ve ulaştırma bağlantıları da dahil olmak üzere ikili işbirliği ele alındı.

Kasımaliyev, Kırgızistan ile Rusya arasında stratejik ortaklık bulunduğunu, bu çerçevede enerji, sanayi, tarım, eğitim ve dijital ekonomi alanlarında önemli projelerin hayata geçirildiğini ifade etti.

“Ülkeler arasında dostane ilişkilere her zaman değer verdik.” diyen Kasımaliyev, ikili temasların ve etkileşimlerin yüksek dinamiği, Kırgız-Rus gündemindeki konuların zamanında çözülmesine olanak sağladığını belirtti.

Mişustin de iki ülke arasındaki ilişkilerin yüksek seviyesine dikkati çekerek, öncelikli alanlardaki işbirliğinin daha da genişletilmesinin önemini vurguladı.

Rusya, şirketlerinin geleceğinden endişe duydu

Rusya hükümetinin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Mişustin, Kasımaliyev ile görüşmesinde, Kırgızistan’da faaliyet gösteren Rus sermayeli şirketlerin şikayetlerini dile getirdi.

Kendilerini ciddi şekilde endişelendiren birçok konunun bulunduğunu söyleyen Mişustin, “Bunlar, Rus şirketlerine karşı Kırgızistan’ın resmi organlarının üst düzey temsilcileri tarafından yapılan asılsız iddialar ve yasa dışı açıklamalardır. Kırgızistan yönetiminden şirketlerimiz üzerindeki idari baskıyı durdurmasını ve Rus yatırımcıların hak ve meşru çıkarlarının korunmasını sağlamasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Hamaney haleflerini belirledi iddiası

ABD basınında yer alan iddialara göre, İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail’le devam eden çatışmaların ortasında, olası bir suikast ya da savaşta hayatını kaybetmesi durumuna karşı üç üst düzey din adamını halef adayı olarak belirledi.

Netanyahu’nun 40 yıllık İran takıntısı! Daha önce iki kez denedi ama… İsrail daha önce hangi ülkelere saldırdı?

İsrail’in İran’ın nükleer programını hedef alan saldırıları devam ediyor. İsrail’in saldırılarında İran’da bulunan nükleer ve askeri tesisler vurulurken, İran’ın komuta kademesinden önemli isimler, bilim insanları ve çok sayıda sivil hayatını kaybetti. Harekatın arkasındaki kişi olan İsrail Başbakanı Netanyahu’nun 40 yıldır İran’a karşı söylemleri öne çıkıyor. Netanyahu İran’daki rejim karşıtı açıklamalarını birçok kez yinelerken daha önce 2009 ve 2013’te de saldırı emri vermişti. İsrail gizli servisi MOSSAD’da Netanyahu döneminde İran’ın nükleer programına karşı sabotajlar düzenlemişti. İşte Netanyahu’nun 40 yıllı İran takıntısının tarihi….

Almanya Başbakanı Merz’e göç ve nükleer uyarısı

CumhurbaşkanıTayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede İsrail ile İran arasındaki çatışma, ikili ilişkiler ve bölgesel konular ele alındı.

İBB’ye yönelik yolsuzluk soruşturması: Mustafa Keleş ile Murat Keleş tutuklandı

İBB’nin görevinden uzaklaştırılan tutuklu Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İBB’ye yönelik yürütülen ‘yolsuzluk’ soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş’in oğlu Mustafa Keleş ile yeğeni Murat Keleş, tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmişti. Mustafa Keleş ve Murat Keleş’in ‘örgüt üyeliği’ gerekçesiyle tutuklandığı bildirildi.

Son dakika| İran’dan İsrail’e yeni saldırı dalgası!

Ayrıntılar geliyor…

İran-İsrail savaşı sekizinci gününde: Trump İran’ı Libya’ya çevirmekten mi korkuyor?

İsrail’in İran’a saldırmasıyla başlayan savaş 1’inci haftasını doldurarak bugün 8’inci gününe girdi. Bir hafta boyunca iki ülke karşılıklı birçok saldırı düzenledi. ABD’nin savaşa katılıp katılmayacağı tartışmaları gündemdeyken sekizinci gecede de …