Balıkçı umduğunu buldu, hamsi tezgahtaki yerini aldı

Bereketli Palamut Sezonunun Sonu, Hamsi Dönemi Başladı

Denizlerde 15 Nisan’da başlayan dip trol ve gırgır ağlarıyla avcılık için genel av yasağı, 1 Eylül’de sona erdi. Karadeniz’de yeni sezon için hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar, ‘Vira bismillah’ diyerek denize açıldı. Balıkçılar, bereketli geçen palamut sezonunun sonuna gelinmesi ile hamsinin tezgahlarda kendini göstermeye başladığını belirtti.

Trabzon Balıkçılar Hali’nde; ağırlığı 1 kiloyu aşan palamutların tanesi 150, hamsinin kilosu 100-150, istavrit 75, mezgit 150, sargan 300, çinekop 400, çupra 300, barbun 200, somon 250, levrek 300 liradan satışa sunuluyor.

‘Bu Sene Bolluk Beklemiyoruz’

Balıkçı Mahmut Çakır, palamut sezonunun sonuna gelindiğini belirterek, “Artık palamudun son zamanlarına geldik. Yerli hamsi zamanı başladı. Günlük, taze geliyor. Çok güzel bir palamut dönemi geçti. 2 ay boyunca sürdü şimdi de son zamanlarına geldik. Vatandaşlar, şu anda hamsiyi daha çok tercih ediyor. Fiyatlar da uygun; 100, 125, 150 lira arası değişiyor. Hamside bu sene bolluk beklemiyoruz. Şu an ince ve iri karışık şekilde geliyor” dedi.

‘Devamı Nasıl Gelir Bilmiyoruz’

Balıkçı Mehmet Örseloğlu da hamsinin kendini göstermeye başladığını ifade ederek, “Tezgahlarda durumlar güzel. Bu sezon zaten bereketli başladık. Hala devam ediyoruz. Bugünkü hamsinin fiyatı 125 TL, istavrit 75, mezgit 150, palamudun tanesini 150 TL’ye satıyoruz. Hamsi yavaş yavaş kendini göstermeye başladı. Devamı nasıl gelir bilmiyorum ama şu an hamsi var” diye konuştu.

‘Bundan Sonra da Bollaşır’

Hamsinin geçen haftaya göre daha iri olduğunu söyleyen balıkçı Gökmen Aydın, “Hamsinin durumu iyi gidiyor. İnşallah bol olur da vatandaş yer. Palamut yavaş yavaş çekiliyor. Hamsi geliyor. En ucuz gıda balık zaten. Hamsi, palamut, mezgit, istavrit var. Hamsi geçen haftaya göre daha iri geliyor. Fiyatları da normal; 125-150 lira. Hava soğuyunca daha da iri olur inşallah. Şu an hamside durum iyi bundan sonra da bollaşır diye umuyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir